Bij het ontwerpen van een huisstijl maak ik dikwijls gebruik van stockfoto’s. Deze kunnen later vervangen worden door foto’s van een fotograaf. Adobe Stock helpt me als ontwerper om een sfeerimpressie te geven voor mijn opdrachtgever.

Adobe Stock

Sinds ik een abonnement bij Adobe Creative Cloud (CC) heb, werk ik meer en meer met de producten die Adobe binnen het pakket beschikbaar stelt. Een daarvan is Adobe Stock. Na een korte wenperiode, werkt het erg prettig in combinatie met de andere Adobe-apps als InDesign en Photoshop.

desktop app van adobe stock
Adobe Stock’s handige desktop app

Zoekopdrachten

Zoekopdrachten zijn snel en eenvoudig uit te voeren via de Creative Cloud desktop-app die je via de menubalk aan de bovenzijde van je scherm kunt benaderen (bij mij in Mac OS X). Vul een zoekopdracht in en je belandt automatisch op de website in je browser.

menu van een adobe creative cloud gebruiker
De uitgebreide mogelijkheden die je krijgt bij Adobe Creative Cloud, waaronder Bibliotheken

Bibliotheken

Favoriete stockfoto’s die je op Adobe Stock gevonden hebt, kun je bewaren in een van je Creative Cloud-bibliotheken. Deze bibliotheken zijn binnen de Adobe-apps eenvoudig te benaderen. Alle bewaarde content – zoals foto’s en kleuren – kun je zo het document in slepen waaraan je op dat moment werkt.

Adobe Stock’s amuse

Laat ik nou een zoekopdracht doen op ‘vlees amuse’ voor de huisstijl-ontwikkeling van een hele goede slagerij in de regio. Daarbij krijg ik een resultaten-pagina met prachtige, kleurrijke mini-gerechten die je in een chic restaurant geserveerd kunt krijgen om de smaakpapillen op gang te brengen.

Er stonden echter ook wat onverwachte amuses tussen de zoekresultaten, waaronder opvallend vaak deze amuses in spijkerbroek ;)

Zoekopdracht op Adobe Stock 'vlees amuse'
Zoekopdracht op Adobe Stock ‘vlees amuse’

Adobe Creative Cloud

Meer weten over Adobe Creative Cloud en de apps en diensten die daarbij horen? Check dan de website van Adobe. Daar vind je alle informatie en de prijzen van de verschillende abonnementen. Succes!